Who is here? 1 guest(s)
 Print Thread
PID turning OFF with no reason
stocratics
Hi folks

I'm involved in a new project of a popper machine, everything works great until I start to roast my coffee.

I'm using the magic work done by https://github.com/zamunda-dev/zamundaroaster/
Thanks.

The problem is when I reach 100 C the temperature drops immediately.

I attach my artisan settings and some screenshots.

Hope somebody could help me.

Thanks.
 
renatoa
Where is PID involved in this scenario? No such thing in zamunda works...
 
zamunda

Quote

stocratics wrote:

Hi folks

I'm involved in a new project of a popper machine, everything works great until I start to roast my coffee.

I'm using the magic work done by https://github.com/zamunda-dev/zamundaroaster/
Thanks.

The problem is when I reach 100 C the temperature drops immediately.

I attach my artisan settings and some screenshots.

Hope somebody could help me.

Thanks.


Hello,

Could you add some screenshots?
########################
### A lot can happen over coffee ###
########################
 
zamunda

Quote

renatoa wrote:

Where is PID involved in this scenario? No such thing in zamunda works...


Hello Renatoa,
I think @stocratics refers to using the build-in Pid-controller within Artisan following for example a Background-roast profile explained here:
https://www.youtube.com/watch?v=ykuUCXhGAC4

I have played with that within this project but did not get useful results...
Edited by zamunda on 11/13/2021 12:51 PM
########################
### A lot can happen over coffee ###
########################
 
renatoa
Probably, but no follow-up with some screens let open any scenario...
 
Jump to Forum: